Πλαστικά και νάιλον χρησιµοποιηµένα αντικείµενα, όπως µπουκάλια και δίχτυα ψαρέµατος, έχουν µια δεύτερη ευκαιρία ζωής στα χέρια της Βαλεντίνας Βασιλάτου και το brand της VV Conscious Swimwear: µετατρέπονται σε ανακυκλωµένη ίνα και στη συνέχεια σε ύφασµα για το πιο κοµψό swimwear µε οικολογικό χαρακτήρα.

Με αυτό τον τρόπο η ταλαντούχα σχεδιάστρια µας προσφέρει την ευκαιρία να δράσουµε υπέρ του περιβάλλοντος µέσω της µόδας, αφού η χρήση ανακυκλωµένων υφασµάτων είναι τµήµα της κυκλικής οικονοµίας που στοχεύει στη µείωση της παραγωγής καινούριας πρώτης ύλης και στην αξιοποίηση των πλαστικών απορριµµάτων.

Η ίδρυση ενός οικολογικού fashion brand όπως η VV Conscious Swimwear είναι µεγάλη πρόκληση, αλλά και αυτό που αντιπροσωπεύει απόλυτα τον ευαισθητοποιηµένο και δηµιουργικό χαρακτήρα της Βαλεντίνας Βασιλάτου που µε την καλλιτεχνική της πείρα και τις γνώσεις της πάνω στη βιώσιµη µόδα παρουσιάζει την Avyssos Collection.

Μια συλλογή µε δυναµικό χαρακτήρα, εµπνευσµένη από τα θαλάσσια όντα και το µυστήριο, τη ζωντάνια, το θαύµα της αβύσσου, σε σχέδια µε λιτές γραµµές που ακολουθούν τις καµπύλες του σώµατος και αφαιρετικά εµπριµέ µε ζωντανά χρώµατα. Αυτό το καλοκαίρι δεν έχουµε δικαιολογίες για να µην υιοθετήσουµε την πιο «πράσινη» προσέγγιση στον χώρο του swimwear!