GRÜN

VV Bewusste Bademode: H Βαλεντίνα Βασιλάτου φτιάχνει τα πιο εντυπωσιακά μαγιό από ανακυκλω ένοα


Η Ελληνίδα σχεδιάστρια Βαλεντίνα Βασιλάτου δημιουργεί μοναδικά μαγιό από πλαστικά/νάιλον χρησιμοποιημένα αντικείμενα, όπως μπουκάλια και δίχτυα ψαρέματος
Κάνοντας μια «βόλτα» στο Instagram αυτή την εποχή θα συναντήσετε αμέτρητες εικόνες από ειδυλλιακά τοπία, μαγευτικές παραλίες και γυναίκες που ποζάρουν χαλαρές φορώντας το μαγιό τους. Τα μαγιό VV Conscious Swimwear θα τα ξεχωρίσετε από την πρώτη στιγμή. Όχι μόνο θα σας κερδίσουν τα μοντέρνα και κολακευτικά σχέδια, τα πιο δροσερά χρώματα και prints, αλλά και η μοναδική ποιότητα. Αλλά κυρίως, η φιλοσοφία που πρεσβεύουν. Αυτή της nachhaltig και κυκλικής μόδας.

Tα μαγιό που δημιουργεί η Ελληνίδα σχεδιάστρια Βαλεντίνα Βασιλάτου κατασκευάζονται από πλαστικά/νάιλον χρησιμοποιημένα αντικείμενα, όπως μπουκάλια και δίχτυα ψαρέματος, στα οποία δίνεται δεύτερη ευκαιρία ζωής και μετατρέπονται σε ανακυκλωμένη ίνα και είναι ό,τι πιο eco friendly μπορείτε να βρείτε στην ελληνική swimwear αγορά.


Από τα έξι της χρόνια θυμάται τον εαυτό της να σχεδιάζει. Από το σχολείο αφοσιώθηκε στα καλλιτεχνικά, συνεχίζοντας με μαθήματα τέχνης στο International Baccalaureate πρόγραμμα, ώστε να καταφέρει να μπει στην καλύτερη σχολή τέχνης, το Central Saint Martins του Λονδίνου. Οι σπουδές της εστίασαν στην ενδυματολογία, με στόχο να παρουσιάζει χαρακτήρες και ιστορίες μέσω της ένδυσης. Γνωρίζοντας όμως τις επιπτώσεις της βιομηχανίας της μόδας στο περιβάλλον, και έχοντας μεγάλη αγάπη για τη φύση, απέφευγε να ακολουθήσει αυτό τον κλάδο, μέχρι να βρει τον τρόπο να υλοποιήσει τις δημιουργίες της με φιλικές προς το περιβάλλον προδιαγραφές.


Μετά τις σπουδές της, εργάστηκε σε εταιρείες management & planning, με σκοπό να αναπτύξει και επιχειρηματικές δεξιότητες, ώστε να καταφέρει να «χτίσει» το δικό της brand, όπως και τελικά έγινε.

H Βαλεντίνα Βασιλάτου μιλά σήμερα στο JennyGr για την έμπνευση, τη δημιουργική διαδικασία και τη νέα της συλλογή μαγιό και beachwear, Oceànic.


Πώς ξεκίνησε η ιδέα του Marke; Ποια είναι η φιλοσοφία του;

Εστίασα στο μαγιό καθώς είναι το ένδυμα όπου όταν φοράμε, ερχόμαστε σε σε σ & iges σ & iges σηη &; ύ & iges. Αυτό όμως έχει μια τεράστια ειρωνεία από πίσω. Ενώ από τη μία φορώντας το ευχαριστιόμαστε τη φύση, από την άλλη είναι το ένδυμα που καταστρέφει τη φύση περισσότερο από όλα. Το ύφασμα των μαγιό έχει ως πρώτη ύλη το πλαστικό, το οποίο είναι τρομερά βλαβερό για τον πλανήτη μας. Το πλαστικό ρυπαίνει και κατά τη διαδικασία παραγωγής του, αλλά και μετέπειτα κατά την απόρριψή του, καθώς δυστυχώς τα περισσότερα πλαστικά σκουπίδια καταλήγουν στο περιβάλλον. Όταν, μετά από έρευνα, διάβασα για τα ανακυκλωμένα υφάσματα από πλαστικά απορρίμματα, που συλλέγουν εθελοντικές οργανώσεις από το περιβάλλον, γεννήθηκε η ιδέα της VV Conscious Swimwear.


Πόσο μεγάλη πρόκληση είναι η δημιουργία ένος Marke für nachhaltige Mode Έχεις συναντήσει δυσκολίες;

Το κομμάτι στο ποίο αντιμετώπισα πολλές προκλήσεις ήταν η κκολογι & kgr; ή δι & kgr;; παρα & kgr; γ & kgr; ή & kgr; ή & kgr; ήήint. . . Παράλληλα, οικονομικά υπάρχει τεράστια επιβάρυνση. Οι οικολογικές πρώτες ύλες κοστίζουν σχε & iges τα διπλάσια χρήματα, όπgr; κ & lang και & ässes δ & ässes δ & ässes δ & ässes δ & ässes δ & ässes δ & ässes δ & ässes δ & ässes δ & ässes δ & ässes δ & ässes δ & ässes δ & ässes δ & ässes δ & ässes δ & ässes δ & ässes δ & ässes σα & ässes σώ & iges σ & iges iges δι & iges δι & iges δ & iges. Επίσης οι συνεργάτες στην Ελλάδα δεν είναι εξοικειωμένοι με αυτές, έτσι και οι διαδικασίες πειραματισμού και δειγμάτων απαιτούσαν πολύ περισσότερο χρόνο και κόπο. Υπήρχαν, και υπάρχουν, μεγάλα εμπόδια και σκαμπανεβάσματα.

Τι υλικά χρησιμοποινται και ποια είναι η διαδικασία που ακολουθείταvor μό & μpfer α & μpferliches μ & ässes μ & ässes μ & ässes μ & ässes μ & ässes μ & μpfer;

Χρησιμοποιώ ανακυκλωμένα υφάσματα, από πλαστικά απορρίμματα και δίχτυα, όπου οικολογικές οργανώσεις συλλέγουν από το περιβάλλον, συμβάλλοντας έτσι στην αποσυμφόρηση της φύσης από την πλαστική ρύπανση. Σε συνέχεια, τα υφάσματά μου τα εκτυπώνω με δικές μου exclusive εμπριμέ δημιουργίες, προτείνοντας νέα animal prints στον χώρο της μόδας. Έπειτα, σε συνεργασία με γυναίκες απomat τον περίγυρό μου, χτίζω τις επιόςς & iges κςςςςς & iges κο & iges κολμigh κολμigh den Όταν καταλήξω στα κοψίματα, αποφασίζω σε ποια εμπριμέ θα τα ταιριάξω, με γνώμονα να κολακεύουν διαφορετικούς σωματότυπους και να αντανακλούν διαφορετικούς χαρακτήρες.


.

. Καθώς σκοπός μου είναι να ευαισθητοποιήσω το κοινό μου για την προστασία της φύσης μας, και ο καλύτερος τρόπος για να το πετύχω, είναι να αναδείξω την πλούσια ζωή της. Αυτά τα στοιχεία τα αποτυπώνω με minimal και αφαιρετικό τρόπο πάνω στα μαγιό μου. Δημιουργώ νέα Tierdrucke, για να έρθουμε πιο κοντά με όντα που ίσως δεν γνωρίζουμε κμωρίζουμε κ.


Η νέα μου συλλογή Oceànic, στοχεύει να περάσει το μήνυμα 'Wir waren einmal Meeresbewohner'. Η έμπνευση ξεκινάει από τη θεωρία της εξέλιξης του ανθρώπου, ότι προερχόμαστε από τη θάλασσα, και συγκεκριμένα από ένα ον το οποίο έχει μορφή ψαριού. Εμπνεύστηκα από ψάρια που βοηθούν στην ισορροπία και υγεία των θαλασσών μας, σε αντίθεση με τους ανθρώπους όπου δυστυχώς είμαστε υπαίτιοι της καταστροφής τους. Έτσι, καλώ το κοινiesen μου να προστατεύσει και αυτό τις θάλασές μας, καθώώ & χώ & iges χματ & ässes κώ & ässes καώώ & ässes κμ & pferdiges κώ & ässes κώμ αμ;

Πώς θα περιέγραφες την αισθητική σου;

Μinimal, αφαιρετική, παιχνιδιάρικη, τολμηρή και chic.
Μου άρεσε πάντα ο σουρεαλισμός, και κυρίως οι δημιουργίες του Salvador Dali, το κίνημα τέχνης του κυβισμού, η θεματική του displacement, όπου δουλεύει και η Yayoi Kusama, και τέλος το τολμηρό στοιχείο που έχει η σχεδιάστρια Μαίρη Κατράντζου. Η καλλιτεχνική μου προσέγγιση ξεκινάει από το displacement theory, παίρνοντας κάτι από το φυσικό του περιβάλλον, τοποθετώντας το σε μια νέα συνθήκη. Με minimal και αφαιρετικό τρόπο μεταφέρω την τέχνη της φύσης στα υφάσματά μου. Το σώμα για εμένα είναι ένας καμβάς, και μια πρόκληση να το αναδεικνύ & κider και & ässes κτ & μm.


Μπορεί ένα βιώσιμο Brand να ανταγωνιστεί τόσο αισθητικάσο αι ποιοτιή & kgr; vergordenes τ & ässes μ & ässes μ & ässes μ & ässes μ & ässes μ & ässes μ & ässes μ & ässes μ & ässes μ & ässes μ & ässes μ & ässes μ & ässes μ & ässes μ & ässes μ & ässes μ & ή & igesons α & ή & igesses

Πλέον ο καταναλωτής μαθαίνει και ενημερώνεται πολύ πιο σφαιρικά. Γίνεται πιο απαιτητικός, και ακριβώς επειδή έχει άπειρες επιλογές, τον ενδιαφέρει να επιλέξει αυτό που τον ικανοποιεί περισσότερο. Η γρήγορη μament & Dgr; α, είναι βλαβερή και για τους ανθρώπους και τον πλανήτη, καιό είναιέον γνωστττvor. Πιστεύω πως μπορούν τα βιώσιμα brands να ανταγωνιστούν κολοσσούς, καθώς υπερτερούν στην προσφορά και προς το κοινό και προς το περιβάλλον.

Ποιοτικά, τα οικολογικά φάσματα που χρησιμοποιώ είναι άου χρησιμοποιώ είναι πστης ποιότητας και μεγ akpp αττττappeln. Συγκεκριμένα αυτό φαίνεται στον τρόπο που αγκαλιάζουν το σώμα και ακόμα και στην υφή τους. Σε θέματα αισθητικής, εστίασα στο να το προσφέρω την οκολογία και σα σα κ & σα σ σι σ & σ &; Für nachhaltige Produkte. Γιατί, η βιώσιμη μόδα είναι μι μορφή τέχνης που συμβάλλεieben

Τι πιστεύεις eid ότι πρέπει να αλλάξουμε ως καταναλωτές για να κάνουμε ε πιο ευσυasterick δ & iges iges igesses ° & ässes;

Ο πραγματικά εξελιγμένος άνθρωπος είναι αυτός που βρίσκει την ισορροπία να εκπληρώσει τις ανάγκες του σεβόμενος τον πλανήτη. Πρέπει, για κάθε ατομι & kgr; ας απomatαση να σκεφτόμαστε συλλογικά, γιατvon η κτευπ während.
Καταλαβαίνω την ανάγκη μας για νέα πράγματα, και είναι φυσιολογικό εφόσον εξελισσόμαστε να δοκιμάζουμε καινούρια προϊόντα. Όμως πρέπει να αλλάξει ο τρόπος που το προσεγγίζουμε αυτό. Για παράδειγμα, όταν πάμε να αγοράσουμε κάτι νέο, πρέπει ναναρωτηθούμε αν τ & ässes αναegen & μm. . Σε συνέχεια, να αυξηθεί ο χρόνος που το κρατάμε. . Η έννοιες reduzieren, wiederverwenden, recyceln, έχουν εμπλουτιστεί με το verweigern και το wiederverwenden. Είναι ένοιες που όταν τις έχουμε στο μυαλό, μας βοηθάνε πολύ να γίνουμε & iges κέ & iges κ & κ & iges γ & iges.


. .

. Αυτά, αντί να τα παράγεις εκ νέου, μπορείς να τα βρεις στα ήδη υπάρχοντα πλαστικά αντικείμενα, θρυμματίζοντάς τα, φέρνοντάς τα στην αρχική τους μορφή, και μέσω επεξεργασίας μετατρέποντάς τα σε ανακυκλωμένη πρώτη ύλη για ύφασμα. Αυτή η λογική ακολουθεί το μοντέλο της κυκλικής οικονομίας, και γι γ & γ & iges iges γ & iges γESέ & γ & w. Γ & iges γλομέ & iges δ & iges iges γ & γ; Στην φύση τίποτα δεν πάει χαμένο, έτσι και στην γραμμή παραγωγής μου.
Τα ανακυκλωμένα υφάσματα είναι μι αρχή για την λογική που πρέπει να ακολουθήσουμο & iges κε σ & iges iges κέλοες & mal σει &; έλοbines σ & lgr; έλολοittern. . Πρέπει να σταματήσουμε να έχουμε Abfall


Ποιοι είναι οι επόμενοι στόχοι σου;

Εκτός από τα μαγιό με τα οποία και ξεκίνησα, τα athleisure που συνέχισα, και τα beachwear που πρόσθεσα φέτος στην καλοκαιρινή μου κολεξιόν, στοχεύω να προσθέσω και άλλες κατηγορίες ρούχων, ώστε να ντύνω το κοινό μου και στην πόλη, και όχι μόνο στην φύση. Γιατί η φύση ήταν η αρχή, και η ιστορία μου ξεκίνησε από εκεί. Όμως στόχος μου είναι να καλύπτω διαφορετικές συνθήκες και ανάγκες. . Στην ερχόμενη συλλογή για το φθινόπωρο του 2022, πρόκειται να παρουσιάσω τις νέες μου δημιουργίες, οπότε μείνετε συντονισμένοι!


Μάρθα Κουμπάνη
15. Januar 2022